Det er president Donald Trumps pressetalskvinne Kayleigh McEnany som torsdag gjorde det klart at skolene skal åpne.

Hun ble spurt hva Trump ville si til foreldre som er bekymret etter at flere skoledistrikter har meldt at kun vil tilby onlineundervisning på grunn av den store økningen av tilfeller av koronavirus.

– Presidenten har sagt tydelig at han vil at skolene gjenåpner. Når han sier gjenåpne, mener han gjenåpne fullstendig. Barn skal ha muligheten til å gå på skole hver dag, svarte hun.

– Vitenskapen skal ikke stå i veien for det, la hun til.

McEnany påpeker at mange andre land har begynt å sende barna tilbake på skolen, men det ble ikke nevnt hvilke land hun sikter til, eller at det stort sett gjelder der man har fått kontroll over viruset.

Ville du hatt på deg dette på flytur?
BiozVYZR er ment å berolige reisende som er bekymret for å fly.
00:50
Publisert:

I løpet av den siste måneden har mange delstater opplevd en kraftig økning i antall smittede, særlig i sør og vest, og særlig der guvernørene har gjenåpnet samfunnet for tidlig.

Ifølge Centers for Disease Control er 6,4 prosent av alle smittede i USA barn under 18 år, det vil si om lag 228.000 mindreårige. I Florida er hvert tredje barn som testes, smittet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.