Det hvite hus' talsperson Sarah Sanders avviste under en pressekonferanse mandag at anklagene mot Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates har noe med Trump selv å gjøre.

Sanders tonet også ned rollen som George Papadopoulos, en tidligere medarbeider i Trumps valgkampstab av utenrikspolitiske rådgivere, skal ha spilt.

Papadopoulos, som innrømmer å ha løyet til FBI i forbindelse med Russland-granskingen, var bare en «frivillig» og ikke ansatt som valgkampmedarbeider. Hans virksomhet skjedde ikke som del av noe offisielt oppdrag i valgkampen, uttalte Sanders.

Settes i husarrest

Paul Manafort og han forretningspartner Rick Gates erklærer seg ikke skyldig etter siktelsene, som omfatter «sammensvergelse mot USA» og hvitvasking av penger.

De to settes i husarrest og får sine pass inndratt, melder amerikanske medier. Kausjonen settes til 10 millioner dollar for Manafort og 5 millioner dollar for Gates.

Siktelsen mot Donald Trumps tidligere valgkampsjef Manafort og hans forretningspartner er tatt ut av spesialetterforsker Robert Muller. Han gransker påstander om at Donald Trumps valgkampmedarbeidere samarbeidet med Russland for å sverte demokratenes kandidat Hillary Clinton.

Den omfattende siktelsen mot de to er på tolv punkter.

En talsmann for Gates bekrefter at han har erklært seg ikke skyldig og sier Gates ser frem til å forsvare seg i retten.

Manaforts forsvarer Kevin Downing kaller på sin side siktelsene for latterlige.

– Jeg tror alle i dag så at det Donald Trump sier er riktig, det er ingen bevis for at Manafort har inngått noen hemmelig sammensvergelse med den russiske regjeringen, sa Downing.(Vilkår)

Var lei nedbemanning. Startet for seg selv
Bjørnar Bråthen (52) og Eva Bråthen (52) jobbet i henholdsvis DNB og i SAS. De var lei stadige nedbemanningsprosesser.
03:51
Publisert: