– Ingenting rettferdiggjør et slikt angrep. Seks mennesker er drept og over 40 er såret, flere av dem kritisk, sier Khan.

– Noe av det vi kan gjøre, er å vise at vi ikke lar oss kue. Det kan vi gjøre ved å stemme i parlamentsvalget torsdag, og ved å understreke viktigheten av demokratiet vårt, de borgerlige rettighetene og menneskerettighetene våre, sier Londons borgermester.

Statsminister Theresa May og Det konservative partiet har inntil videre avlyst valgkampen, noe Khans parti Labour i morgentimene søndag ennå ikke hadde fulgt opp.

May og de konservative har falt på meningsmålingene de siste ukene, og Khan understreker at valget må holdes som planlagt.

– Jeg går ikke inn for å utsette valget. Jeg er tilhenger av demokrati og av å sikre at vi stemmer. Vi vet at valg er en av de tingene terroristene hater, de hater demokrati, sier Khan.

Han varsler mer politi i gatene framover.

– Terroristene utvikler hele tiden nye måter å angripe oss på. På samme måte må vi finne nye måter å sørge for borgernes sikkerhet. Derfor vil man også se mer politi i gatene framover, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.