Expressen får opplyst at det er løsnet skudd ved Åhlens City og Hötorget. SVT har rapportert om skuddløsning ved idrettsarenaen Globen.

Ingen er pågrepet og ingen skuddveksling kan bekreftes, sier Towe Hägg, Stockholmpolitiets pressetalsperson, til Sveriges Radio.

En person er arestert etter at en lastebil har kjørt inn i folksom gate i Stockholm. Det raporteres om drepte og flere skadede.
En person er arestert etter at en lastebil har kjørt inn i folksom gate i Stockholm. Det raporteres om drepte og flere skadede. (Foto: Skjermdump fra Aftonbladet TV)

Dagens Nyheter melder at en person er pågrepet ved Klara Norra Kyrkogatan.

– En mann lå på bakken og hadde fem-seks politifolk omkring seg, rapporterer Dagens Nyheters journalist på stedet.

Politiet ber folk om å forlate Stockholm sentrum. Hele byens T-banenett er stengt av etter at en lastebil kjøret inn i en folkemengde i Drottninggatan.

– Skrekkslagne og gråtende mennesker fra perrongen har nå gått om bord på toget mot Göteborg som nå er låst. Ingen kommer seg inn eller ut. Toget får ikke forlate perrongen, melder nyhetsbyrået TT.

Politiet i Stockholm ber folk å unngå bykjernen rundt Sergels torg og sentrale områder.

På politiets oppfordring er all togtrafikk forbi Stockholms sentralstasjon stanset, opplyser Trafikverket i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.