De skotske parlamentsmedlemmene stemte 69 mot 59 for forslaget om å søke om en ny folkeavstemning før Storbritannia forlater EU, skriver BBC.

Førsteminister Sturgeon mener at Skottlands innbyggere har rett til en ny folkeavstemning før Brexit, fordi forutsetningene for å fortsette som en del av Storbritannia har endret seg siden den forrige folkeavstemningen i 2014. 

Da stemte 55,3 prosent av skottene for å forbli i unionen.

Les Kjetil Wiedsvangs kommentar om Skottlands nye uavhengighetskamp: Storbritannia vil ut av EU. Den skotske regjeringen vil ut av Storbritannia. Brexit blir enda mer komplisert.

Lite sannsynlig

En ny folkeavstemning er imidlertid lite sannsynlig med det første - den britiske regjeringen har ingen planer om å tillate det før Brexit-prosessen er ferdig, skriver BBC.

Storbritannia innleder onsdag sine forhandlinger med EU om Brexit, noe som er ventet å vare i flere år.

Britenes statsminister, Theresa May, har tidligere kalt det nye ønske om skotsk uavhengighet for «dypt beklagelig».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.