Stor grad av usikkerhet legger en demper på veksten for både næringsliv og privat forbruk det kommende året, mener de 81 økonomene avisen Financial Times har vært i kontakt med.

Flertallet mener usikkerheten er så stor at de faktisk avslår å komme med noen konkret prognose.

– Med utgangspunkt i de politiske urolighetene er utsiktene alt fra labre til katastrofale, men hvem vet? sier Cambridge-professor Diana Coyle.

I beste fall, og da med en skilsmisseavtale og et påfølgende løft, anslås en vekst på 1,5 prosent. Det vil i så fall være uendret fra dagens nivå.

– Brexit vil være enten dårlig eller fryktelig dårlig for Storbritannias økonomi i 2019, mener leder av samfunnsøkonomisk avdeling ved Centre for Economics and Business Research i London, Nina Skero.

Statsminister Theresa May brukte nyttårstalen til å oppfordre britiske parlamentarikere til å støtte brexit-avtalen hun forhandlet frem med EU. Det vil føre til at landet legger en ødeleggende periode bak seg, mente hun.

Storbritannia forlater etter planen EU i mars. Samtidig som sluttdatoen nærmer seg, øker frykten for at det blir en brexit uten avtale, siden mange parlamentarikere sier de ikke vil støtte avtalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Strålende vinterrødvin
Det har blitt vanskeligere og vanskeligere å få tak i de gode rhônevinene, men dette er et godt kjøp fra Sør-Afrika. Perfekt til norsk viltkjøtt og kan drikkes nå. Mullineux lager en delikat og saftig syrah fra Sør-Afrika som er perfekt om vinteren.
01:35
Publisert: