Wework, kontorselskapet som er grunnlagt av den omstridte Adam Neumann, risikerer å måtte punge ut med 17 millioner dollar – eller 149 millioner norske kroner – dersom de nye toppsjefene skulle forlate jobbene sine.

Det kommer frem av avtaler forhandlet frem etter at selskapet ble reddet av japanske Softbank tidligere i høst, skriver den britiske avisen Financial Times, som har fått tilgang til dokumentene.

Artie Minson og Sebastian Gunningham, som ble utpekt som toppsjefer for selskapet etter Neumanns avgang i september, vil ifølge FT få 8,3 millioner dollar (73 mill. norske kroner) hver dersom de får sparken eller forlater selskapet av ulike grunner.

Jennifer Berrent, sjef for selskapets juridiske avdeling, vil kunne få 1,5 millioner dollar skulle noe lignende skje med henne. Hun vil heller ikke være nødt til å betale tilbake de 12 millioner dollarene mottatt i bonuser, og som hun i den tidligere avtalen hadde vært nødt til å tilbakebetale.

Ingen av de tre toppsjefene ønsket å kommentere saken overfor FT.

Vekstkometen Weworks spektakulære kollaps
Det amerikanske selskapet WeWork hadde færre kunder og tapte penger, men var likevel verdsatt 13 ganger høyere enn konkurrenten som både var større og gikk med overskudd.
13:21
Publisert:

Leter etter arvtagerne

FT skriver at sluttpakkene er beskrevet i dokumenter som ble sendt til aksjonærene i forkant av Softbanks redningspakke i oktober.

Kontorfelleskapsselskapet fikk etter Neumanns avgang mye oppmerksomhet for å ha gitt gründeren en gyllen sluttpakke da han takket for seg i sjefsstolen. Grunnleggeren skal ha fått en sluttpakke på hele 1,6 mrd. dollar, i tillegg til mulighet for ytterligere utbetalinger grunnet økonomiske interesser han fortsatt har i selskapet.

Ifølge FT skal de nåværende toppsjefene ha godtatt en årslønn på 1,5 millioner dollar hver da de tok over i september, og avisen beskriver de nylig avslørte fallskjermene som «slående», ettersom Wework-styret «aktivt har sett etter deres arvtagere».

Gunningham har tidligere jobbet i toppstillinger i Amazon før han kom til Wework i 2018, mens Berrent var sentral i arbeidet med Weworks feilslåtte børsnotering. Minson er tidligere toppsjef i AOL.

Feilet spektakulært

I september gjorde Wework seg klar for børsnotering. Selskapet hadde sist hentet inn frisk kapital med en verdifastsettelse på 47 milliarder dollar. Internasjonale finansinstitusjoner mente verdien lå på inntil 110 milliarder dollar ved en børsnotering.

Børsnoteringen stoppet imidlertid opp etter at investorene, blant dem japanske Softbank, ikke var villige til å akseptere verdien på 47 milliarder dollar. Det hele endte med at noteringen kollapset.

Tidligere i desember skrev nyhetsbyrået Bloomberg at den amerikanske storbanken Goldman Sachs hadde gått inn med 1,75 milliarder dollar i en emisjon.

Kontorfellesskapselskapet har slitt tungt etter den feilslåtte børsnoteringen. Selskapet skal også være under etterforskning av amerikanske myndigheter, som DN skrev i slutten av november.

En av sakene statsadvokaten skal se på er om Weworks grunnlegger og tidligere toppsjef Adam Neumann skal ha drevet ulovlig sammenblanding av selskapets og sine private økonomiske interesser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vil revolusjonere kontorfellesskap og åpent landskap – men denne løsningen er kanskje ikke noe for dem med klaustrofobi
Kontorutleieren Wework etablerer seg i Norge og tilbyr gratis øl til leietakerne.
02:42
Publisert: