Sultne danske kunder som ringte pizzakjeden Dominos' hovednummer i helgen ble møtt av en telefonsvarer med følgende beskjed: «Dominos er dessverre gått konkurs i Danmark, og det er ikke lenger mulig å bestille pizzaer», skriver en rekke danske medier.

Kunder får samme beskjed ved henvendelse til flere av restaurantene i kjeden. Pizzakjedens hjemmeside i Danmark er også nede, melder Danmarks Radio.

Domino’s Pizza stammer fra USA, men det er kun den danske kjeden som er konkurs. Kjeden etablerte seg i Danmark i 2011 og var før konkursen den største pizzakjeden i landet, ifølge Danmarks Radio.

Råvarer utgått på dato

Flere danske aviser skrev i fjor høst en rekke saker om dårlig hygiene i flere av restaurantene i Dominos-kjeden. Programmet «Operation X» i Danske TV 2 avslørte i fjor sommer blant annet at pizzakjeden jukser med datoer og bevisst bruker råvarer som er utgått på dato.

Etter TV 2-programmet gjennomførte den danske Fødevarestyrelsen, tilsvarende det norske Mattilsynet, i september i fjor en kontroll hos Dominos Pizzas 30 restauranter. I 22 av restaurantene ble det avdekket ulike regelbrudd. Kontrollørene skal overfor den danske avisen Ekstra Bladet ha gitt uttrykk for overraskelse over at kjeden hadde så dårlig kontroll på forholdene i restaurantene etter avsløringene i «Operation X».

Ekstra Bladet skrev samme måned blant annet at en av Dominos restauranter i København fortsatt solgte pizzaer selv etter massive funn av urin og avføring fra rotter.

Skiftet navn

Styremedlem Hans Barslund i Dominos Pizza Danmark sier til danske Børsen at pressens skriverier om dårlig hygiene i restaurantene bidro til å fjerne forretningsgrunnlaget til pizzakjeden.

Ekstra Bladet skrev søndag at selskapene bak den konkursrammede danske pizzakjeden Dominos allerede har skiftet navn. En konkursadvokat forklarer overfor avisen at selskaper normalt gjør dette for å unngå oppmerksomhet rundt en konkurs.

I Norge meldte derimot Dominos på nyåret i fjor om store ambisjoner.

-Vi har som ambisjon å bli nummer én på pizza i løpet av fem år, sa Kenneth Lorentzen (36), som er toppsjef i Dominos Pizza Norway, til DN.

Dominos’ Pizza er en global kjede med over 13.000 restauranter i over 80 land.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du Norges beste pizza
Med denne pizzaen vant Bodil Hasselknippe NM. Pizzaen fylles med en oljebasert saus med rosmarin, ost, chevre rullet i pepper, sprøstekt bacon, rødbetpesto, pinjekjerner, granateple og red rhubarb med granateple-eddik.
00:52
Publisert: