Cohen er tiltalt for skatte- og finanslovbrudd, inkludert brudd på loven om valgkampfinansiering. Han erklærte seg i august skyldig i åtte tiltalepunkter.

Cohen har blant annet erkjent å ha organisert utbetaling av penger til folk for å ti stille og dermed beskytte presidenten.

Han sier blant annet at Trump ga ham i oppdrag å betale pornostjernen Stormy Daniels for å ikke snakke om affæren hun hevder å ha hatt med Trump.

Han har også innrømmet å ha løyet til Senatets etterretningskomité i fjor om Donald Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva.

Cohen var Donalds Trumps private advokat og en av presidentens fremste rådgivere og ledere i forretningsimperiet Trump Organization.

Trump har gjentatte ganger latt sin vrede gå ut over Cohen, som han beskylder for å lyve for å få redusert straff. Saken mot Cohen er uavhengig av russlandsgranskingen som ledes av spesialetterforsker Robert Mueller.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om at Cohen må straffes med «en betydelig periode i fengsel». Statsadvokat Robert Khuzami mener rundt fem års fengsel vil være rett. Cohens forsvarer mener han bør slippe fengselsstraff.

– Cohen sto frem og tilbød bevis mot den mektigste personen i landet vårt, sa hans forsvarer onsdag morgen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Franske butikkeiere kan ha tapt over ti milliarder kroner. - Folk nøler med å komme til butikken
00:00
Publisert: