Like før klokken tre natt til onsdag ble dokumentene som bekrefter at Donald Trump stiller som presidentkandidat til valget om knappe to år levert til den føderale valgkommisjonen (FEC).

Minutter senere ankom Trumps nærmeste familie og støttespillere, blant annet Roger Stone og politisk rådgiver Stephen Millen, til hans privateide luksusklubb Mar-a-Lago i Florida.

Trump ble annonsert som «USAs neste president» før han inntok podiet med bakgrunnsmusikk fra musikalen «Les Misérables» og amerikanske flagg i bakgrunnen.

Trump startet med å snakke om seg selv – og de fire årene han var president.

– I disse fire korte årene hadde alle det bra. Alle gjorde det bra som aldri tidligere. Nå er vi en fallende nasjon, sa han og viste blant annet til den høye prisveksten.

Valgkomiteen har fått navnet Trump Save America Joint Fundraising Committee. Denne komiteen er en fortsettelse av den politiske handlingskomiteen, den såkalte «super PACen» Save America, som allerede har rundt 60 millioner dollar, å starte hva som kan bli en 20 måneder lang nominasjonsprosess.

– USAs comeback starter nå, sa Trump til jubel fra tilhørerne og fra støttespillere som har ventet utenfor den eksklusive klubben ved Palm Beach.

Han langet ut om president Joe Biden og beskyldte den sittende presidenten for å ha brakt USA til randen av en atomkrig.

– I dag er det sendt et missil, sannsynligvis fra Russland, til Polen. Folk er blitt fullstendig ville og gale, de er ikke fornøyd. De er veldig, veldig sinte, sa Trump.

President Joe Biden har svart med å legge ut en video på Twitter med kommentaren «Donald Trump sviktet Amerika».

Lanseringen av presidentkampanjen kommer bare en uke etter at det republikanske partiet gjorde det dårligere enn ventet i mellomvalget i Kongressen.

– Denne kampanjen vil dreie seg om å løse problemer, visjoner og suksess. Vi vil ikke stoppe, vi vil ikke stanse, før vi har oppnådd de høyeste målene om å gjøre landet vårt bedre enn det noen gang har vært før, sa Trump.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.