Etterforskere fra USAs kongress ønsker å avhøre president Donald Trumps personlige sekretær Rhona Graff (64), skriver ABC News.

Det ønskede avhøret med Rhona Graff er en del av den pågående etterforskningen av et av Trump Jr.s møter i forkant av presidentvalget i fjor. Trump jr., med sine kampanjeansvarlige, møtte den russiske advokaten som lovte å avsløre hemmeligheter om motkandidaten Hillary Clinton.

Rhona Graff er kjent som president Donald Trumps høyre hånd og personlige sekretær. Hun brukes også som en kommunikasjonskanal for dem som ønsker å hviske Trump en melding. 
Rhona Graff er kjent som president Donald Trumps høyre hånd og personlige sekretær. Hun brukes også som en kommunikasjonskanal for dem som ønsker å hviske Trump en melding.  (Foto: Katy Winn/Getty Images)

Trumps høyre hånd

Graff har lenge vært en av president Trumps mest lojale og lengst tjenende personlige assistenter. Hun kalles gjerne «Trumps høyre hånd» i de indre kretser. Graff jobbet i Trump Tower i nesten 30 år før Trump ble valgt som president.

Sekretæren kom særlig til etterforskernes oppmerksomhet etter at presidentsønnen Trump jr. tirsdag offentliggjorde det han fortalte var den fullstendige mailutvekslingen mellom han selv og den britiske PR-rådgiveren Rob Goldstone. Goldstone skal ha hjulpet Trump jr. til å møte den russiske advokaten, identifisert som Natalia Veselnitskaya, for å grave frem skitt på presidentkandidat Clinton i forkant av valget.

«Jeg kan også sende denne informasjonen til faren din gjennom Rhona», skrev Goldstone til presidentsønnen.

Graff er kjent for å være en port for prominente figurer, som dem som ønsker å hviske Trump noe i øret. 

ABC skriver at Graff selv ikke er anklaget for å ha gjort misligheter.(Vilkår)

-Sparer oss mange penger
USAs president Donald Trump takket Russlands president Vladimr Putin for å utvise 755 amerikanske diplomater fra Russland.
00:22
Publisert: