Schiff leder etterretningskomiteen i Representantenes hus og har en sentral rolle i riksrettsprosessen mot Trump. I forrige uke innledet han en høring i Kongressen der han hermet etter Trumps talemåte og fremstilte ham som en mafiaboss som forsøker å presse Ukrainas president til å etterforske Joe Biden.

De siste dagene har Trump langet ut mot Schiff i flere Twitter-meldinger, og mandag tok han ordkrigen enda et skritt videre, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Representant Adam Schiff diktet på ulovlig vis opp en FALSK og forferdelig uttalelse, latet som om den var min og den viktigste delen av min samtale med den ukrainske presidenten og leste den høyt for Kongressen og det amerikanske folket. Det hadde ingenting å gjøre med hva jeg sa i samtalen. Arrestasjon for forræderi? spør Trump på Twitter.

Trumps angrep på politiske motstandere har blitt stadig krassere siden demokratene i Kongressen varslet riksrettsprosess mot Trump på grunn av en varslersak tirsdag.

I varslerrapporten vises det spesielt til en samtale Trump hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i juli, der Trump ber sin ukrainske motpart om å etterforske demokraten Joe Biden, som er en av favorittene til å bli Trumps hovedmotstander i neste års presidentvalg.

Trump har også anklaget den anonyme varsleren og personene som ga ham informasjon, for å være en spioner og antydet at de har begått forræderi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.