Da skuespiller Alec Baldwin startet sine Trump-parodier på lørdagsshowet Saturday Night Live (SNL) i november, like etter at Trump var valgt, var suksessen stor.

Interessen ble ikke mindre av at den nyvalgte presidenten åpent uttrykte sin misnøye med parodien, live på Twitter, bare minutter etter sendingene.

Usportslig fra Trump

Til underholdningskanalen Extra sier Baldwin at «ondskapen i Det hvite hus» gjør at han snart vil legge bort parodien.

– Bortsett fra politikken, som man kan hate, trodde jeg at han ville roe ned. Ondskapen i Det hvite hus bekymrer folk. Derfor vil jeg ikke fortsette mye lenger med parodien. Jeg vet ikke hvor mye mer folk tåler, sier Baldwin.

Han sier Trump opptrer fullstendig usportslig, og han beskriver presidenten som både bitter og sinna.

– Man får bare lyst å se på ham og si: «Du vant», sier Baldwin.

Kommer ikke til middag

Baldwin har av mange blitt utpekt til en selvskreven gjest på White House Correspondents' Dinner med sin Trump-parodi. Det er tradisjon for at presidenten stiller på den årlige middagen med pressekorpset i Washington, der pressen gjerne driver gjøn med presidenten, og vice versa.

Se et klipp av Baldwin som Trump her:

Men Trump har for lengst gjort det klart at han ikke har planer om å møte opp til middagen. Kanskje ikke overraskende gitt hans gjentatt uttrykte forakt for pressen.

Senest tirsdag skrev Trump på Twitter at folk ikke må tro på «FALSKE NYHETER som sier at det er en stor indre kamp i Trump-administrasjonen».

Alec Baldwin tviler på om han selv blir invitert til middagen, gitt nettopp det fiendtlige forholdet Trump har til pressen og det faktum at han selv ikke stiller opp.

Men Baldwin holder døren på gløtt.

– Hvis de vil at jeg skal gjøre det, så gjør jeg det sannsynligvis, sier han.

Trekker seg tilbake

Det er ellers tegn til at både Trump og pressetalsmann Sean Spicer nå holder en mye lavere offentlig profil.

Trump har for eksempel ennå hverken kommentert eller dokumentert helgens kraftige beskyldninger på Twitter om at ekspresident Barack Obama drev ulovlig telefonavlytting av ham under valgkampen.

Spicer, som de første ukene etter Trumps innsettelse gjerne gikk i klinsj med pressen daglig, har ikke holdt en eneste tv-overført pressebrief på over en uke.

Politikknettstedet Politico spekulerer på om alle parodiene og latterliggjøringene av Trump-administrasjonen er årsaken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Spennende nyheter fra Opel
Ikke bare har Opel gått i partnerskap med Peugeot, de har også flere nyheter her i Genève
01:06
Publisert: