Det skal være første gang at president Donald Trump offentlig omtaler henne ved navn. Ford har fortalt at Kavanaugh, som er Trumps utvalgte til en ledig plass i amerikansk høyesterett, forsøkte å voldta henne på 80-tallet.

– Jeg er ikke i tvil om at, hvis overgrepet var så ille som Ford sier det var, burde en anmeldelse ha blitt levert inn umiddelbart hos det lokale politiet, enten av henne eller hennes kjære foreldre, skriver presidenten på Twitter fredag morgen.

– Jeg oppfordrer henne til å legge frem slike anmeldelser slik at vi kan få vite dato, tidspunkt og sted! skriver han.

Presidenten har til nå unngått å navngi Ford, som er universitetsprofessor i California, og han har også unngått å reise tvil rundt hennes fremstilling av saken. I påfølgende meldinger på Twitter fredag omtaler Trump Kavanaugh som «en flott mann, med feilfritt rykte», som er «under angrep av venstreradikale politikere som ikke ønsker å vite svarene, de ønsker bare å ødelegge og forsinke. Fakta betyr ikke noe. Jeg har det slik med dem hver eneste dag i Washington», skriver Trump.

– De radikale venstreadvokatene ønsker at FBI engasjere seg NÅ. Hvorfor ringte ikke noen til FBI for 36 år siden? skriver presidenten.

Ford anklager Kavanaugh for å ha forsøkt å voldta henne under en fest da de to gikk på videregående skole for over 30 år siden. Kavanaugh avviser anklagene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her hopper de i Trollveggen
Ulovligheter bør skje om natten. Også denne. Vi har kløvet opp baksiden av Trollveggen i mørket, og har ved toppen sett solen gnistre i horisonten, bade det ellers dystre fjellmassivet i gyllengult lys. Klokken er fem på morgenen.
02:18
Publisert: