– Vi kommer til å kutte skattene massivt både for middelklassen og for næringslivet, sa president Donald Trump på et møte med næringslivsledere mandag. Trump lovet også en "very major" grenseskatt, ifølge Bloomberg.com.

75 prosent kutt i reguleringer

På et møte med toppledelsen fra ti amerikanske selskaper, fortalte president Donald Trump mandag at han tror hans administrasjon kan kutte reguleringer for næringslivet med 75 prosent " eller mer", ifølge CNBC.

Kutte fra 35 til 15 prosent 

Topplederne inkluderte Elon Musk, eieren av Tesla. 

I valgkampen lovet Trump at han ville belønne selskaper som har produksjonen sin i USA. Tre dager etter innsettelsen som den 45. amerikanske president gjentok han løftet til selskapene han tok imot i hvite hus.

Ifølge CNBC sa Trump han ville kutte skattesatsene fra 35 prosent til 15–20 prosent for amerikanske selskaper. 

Vil droppe frihandelsavtaler

Uttalelsene om å belønne selskaper som holder produksjonen sin i USA, og straffe de som produserer utenlands kommer rett før den ventende uttalelsen om at han vil starte prosessen om å reverse frihandelsavtalen NAFTA (North American Free Trade Agreement) med Canada og trekke seg ut av frihandelsavtalen med stillehavslandene TPP (Trans- Pacific Partnership).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.