– Jeg tror det er skyld på begge sider, sa president Donald Trump om demonstrasjonene i Charlottesville i USA i august.

Én motdemonstrant ble drept av en hvit nasjonalist. Trumps uttalelse skapte sterke reaksjoner – inkludert fra hans eget parti.

Nå har et forslag kommet gjennom Kongressen, der presidenten blir bedt om å fordømme hatgrupper. Resolusjonen er blitt enstemmig vedtatt, og er et sjeldent tilfelle av tverrpolitisk enighet i USA, skriver New York Times. Avisen betegner det som en skarp beskjed om misnøye med presidentenes uttalelser. Han sa i tillegg at noen av demonstrantene var «veldig bra folk».

I forslaget blir presidenten bedt om å benytte alle ressurser som er tilgjengelig for å gjøre noe med de voksende hatgruppene i USA.

Skal signere

Pressesekretær Sarah Sanders fortalte onsdag at Trump planlegger å signere resolusjonen så snart den kommer til Det hvite hus. Imidlertid står fortsatt Trump ved sitt utsagn om at begge sider hadde skyld i konflikten, forteller Sanders.

– Presidenten var veldig klar i sin opprinnelige uttalelse, at han fordømte hat, fordommer og rasisme i alle former. Han fortsetter å holde seg til det budskapet, sier Sanders ifølge ABC.

Trump har ti dager på seg til å signere resolusjonen eller lege ned veto. Forslaget ble introdusert av de demokratiske senatorene Mark Warner og Tim Kaine, mens representantene Tom Garrett og Gerry Connolly la det frem i Representantenes hus.

I tillegg til at presidenten skal fordømme hatgrupper, blir justisminister Jeff Sessions bedt om å jobbe med sikkerhetsdepartementet for å undersøke om noen lover ble brutt i Charlottesville. (Vilkår)

Giske: -Det var ikke et havari, det var et dårlig valg
Trond Giske mener at Arbeiderpartiet ikke trengs en havarikommisjon. Han understreker også at det ikke var meningen å utfordre Jonas Gahr Støre som leder for partiet.
04:05
Publisert: