Florida setter nesten hver dag en ny rekord for antall smittede av koronaviruset. Samtidig går USAs president Donald Trump hardt ut mot sine egne smitteverneksperter.

Ifølge Reuters skal han bli mer kritisk til helsemyndighetene jo mer viruset sprer seg i landet.

Blant annet retweetet Trump mandag morgen en beskyldning fra en tidligere TV-vert om at «alle lyver» om koronaviruset.

«De mest uhyrlige løgnene er de som handler om Covid-19. Alle lyver, CDC, media, demokratene, våre leger, ikke alle, men de fleste som vi blir bedt om å stole på» skrev Chuck Woolery søndag kveld på Twitter.

CDC står for Center for Disease Control and Prevention, som er USAs føderale smittevernetat.

Trump sa i forrige uke at han mener etatens retningslinjer for gjenåpningen av skoler var for strenge, upraktiske og dyre.

Retweetet meldinger fra April

Trump retweetet så en Twitter-melding fra april, der Woolery påsto at Anthony Fauci, USAs smitteverntopp og sjef for National Institute of Allergy and Infectious Diseases, ønsket et «ID-kort for å handle, men ikke for å stemme».

På torsdag sa den amerikanske presidenten ifølge Reuters til Fox News at Fauci er en «god mann, men han har gjort mange feil». Fauci på sin side sa til Financial Times dagen etter at han ikke hadde briefet Donald Trump på over to måneder.

Publiserte kommentarer fra begynnelsen av krisen

Ifølge New York Times skal Trumps tilhengere i Det hvite hus anonymt også ha delt gamle utsagn Fauci kom med tidlig i koronakrisen som de mener var feil, rett etter at Det hvite hus kalte CDC sin gjenåpningstrategi for streng.

Trumps rådgivere sendte først til The Washington Post det avisen kalte en «lang liste» med kommentarer som Fauci hadde kommet med om viruset da det fortsatt var i sine tidlige stadier.

Ifølge avisen inneholdt listen blant annet en kommentar fra i februar, der han meldte om minimert sjanse for asymptomatisk spredning og sa at folk ikke trengte å gjøre store endringer i livet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.