Onsdag kveld om den overraskende nyheten om at president Trump hadde funnet sammen med Demokratene i en avtale om å høyne og utsette det såkalte gjeldstaket til desember- mot ledende Republikaners vilje.

Hevet taket siden 1.verdenskrig

USA gikk i praksis tom for penger til å betale ansatte i statsforvaltningen lønn i september, så enten måtte gjeldstaket heves eller så måtte det kuttes i antall ansatte eller på andre budsjettområder i den amerikanske statsforvaltningen.

Gjeldstaket er en bestemmelse som ble opprettet for å ha kontroll med finansieringen under oppbyggingen etter 1. verdenskrig . Taket er blitt hevet nær 80 ganger siden den gang.

Torsdag melder Washington Post at Trump og Demokratenes leder i Senatet, Charles E. Schumer er blitt enig om å jobbe sammen mot en avtale for å fjerne bestemmelsen om at Kongressen er det organet som skal beslutte om gjeldstaket kan heves eller ikke.

"Gentlemens agreement"

Ifølge avisen diskuterte Trump og Schumer et slikt samarbeid under møtet på presidentens kontor onsdag, sammen med den fremtredende demokraten Nancy Pelosi. Trioen ble enig om å jobbe sammen de neste månedene for å komme opp med en plan. En plan som må vedtas av Kongressen.

En av kildene til Washington Post beskriver enigheten mellom partene som en «gentlemens agreement».(Vilkår)

Trumps pressekonferanse endte i munnhuggeri
Da Donald Trump holdt pressekonferanse om opptøyene i Charlottesville endte pressekonferansen i munnhuggeri med pressen. Trump la skylden for de voldelige demonstrasjonene på begge parter i striden om en statue av sørstatslederen Robert E. Lee.
01:42
Publisert: