Republikanernes nasjonalkomité (RNC) bruker partiets penger til å betale en advokat for tidligere president Donald Trump i New York.

Det bekrefter en talskvinne for partiet overfor Washington Post.

Republikanerne har betalt nærmere 1,1 millioner kroner til et advokatfirma som Trump hyret inn i april. Trump ba om å få hjelp med å betale advokatregningene i sommer, og RNC valgte å gå med på dette nylig.

Trump blir etterforsket av statsadvokaten i Manhattan og New Yorks justisminister. Det er ingenting som tyder på at etterforskningene dreier seg om Trumps presidentperiode eller valgkamper.

RNC betaler ikke regningene til Trump i andre rettsoppgjør, blant annet de som dreier seg om stormingen av Kongressen 6. januar.

– Det er svært viktig for oss å forsvare president Trump og hans bedrifter, ettersom han er leder for vårt parti. Det er helt passende for RNC å bistå ham i å kjempe tilbake mot demokratenes endeløse heksejakt og angrep mot ham, skriver nasjonalkomiteen i en uttalelse.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.