Det er ingen hemmelighet at USAs president Donald Trump er glad i golf. På de første to månedene som president reiste han ifølge CNN til to golfklubber han eier i Florida ti ganger, men klubbene leverer ikke alltid like gode resultater som en del av det finansielle Trump-imperiet. Nå melder flere medier at Trump International Golf Links og Trump Turnberry leverer svært dårlige resultater i Skottland.

Tapene til Trump Turnberry doblet seg til 23 millioner dollar i 2016, skriver Washington Post. Trump International Golf Links, som presidenten åpnet i 2012, hadde «bare» et 28 prosent større tap på 1,4 millioner pund. Til sammen blir det litt over 24 millioner amerikanske dollar, eller rundt 192 millioner kroner.

Tidligere har det blitt rapportert dårligere resultater for Trumps golfklubber i New York og Los Angeles etter at han ble president. Imidlertid går det ikke bare dårlig med eiendommer med presidentens stempel. Trump International Hotel i Washington, som blir benyttet av en rekke politikere fra utlandet og representanter for næringslivet, har økt inntektene.

Oljeprisfall og renovasjon

Flere internasjonale medier har fått tak i dokumentene Trumps selskap har sendt inn om de skotske golfklubbene. Der klandrer de ikke kritikk for de dårlige resultatene, men heller oljeprisfall og renovasjon.

Trump International Golf Links holder til i Aberdeen, som er svært avhengig av oljefelt i Nordsjøen. Ettersom prisene har falt bruker lokalbefolkningen mindre penger på golf, ifølge Trump-organisasjonen.

Trump Turnberry har derimot vært stengt i seks måneder, i tillegg til at klubben har åpnet en ny golfbane.

Direktørene i selskapet tror at golfklubben igjen vil bli profitabel på kort til mellomlang sikt, skriver presidentens sønn Eric Trump i dokumenter om Turnberry-klubben, ifølge Washington Post. (Vilkår)

Donald Trump: Dette er stillheten før stormen
Trump møtte den amerikanske forsvarsledelsen og under en fotoseanse før middag med forsvarstoppene overrasket han pressekorpset med et spørsmål.
00:59
Publisert: