Kildene opplyser til nyhetsbyrået AP at Trump ventes å undertegne en presidentordre torsdag om å nedsette en slik kommisjon. Det er ikke kjent hvem kildene er.

Ifølge en av kildene skal kommisjonen ledes av visepresident Mike Pence og Kansas-politikeren Kris Kobach.

«Ulovlige stemmer»

Kommisjonen skal granske påstander om urettmessig stemmegivning og feil ved registrering av velgere i forkant av presidentvalget i fjor.

Trump har, uten å legge fram bevis for det, hevdet at mellom 3 og 5 millioner mennesker stemte ulovlig i valget.

Lover å fortsette granskning

FBI-sjef Andrew McCabe lover å fortsette granskningen av Trump-kampanjens mulige bånd til Russland, til tross for at forgjenger James Comey fikk sparken.

Den fungerende FBI-direktøren møtte torsdag i høring i det amerikanske Senatet om trusler mot USAs sikkerhet. Der skulle etter planen James Comey ha møtt. Onsdag fikk han derimot sparken som leder av etaten.

Mange reagerte på at Comey måtte gå, midt under etterforskningen av hvorvidt president Trumps valgkamp hadde forbindelser til Russlands innblanding i valget. Under høringen uttalte McCabe at etterforskningen skal fortsette og at han vil holde Kongressen underrettet om ethvert forsøk som måtte komme på å utsette den.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Siv Jensen presenterte revidert statsbudsjett
Regjeringen la fram revidert statsbudsjett torsdag. Finansminister Siv Jensen presenterte budsjettet på en pressekonferanse i regjeringskvartalet.
19:48
Publisert: