Dette opplyser kilder på G7-toppmøtet på Sicilia til flere medier. En offisiell uttalelse fra møtet skal offentliggjøres senere lørdag.

De andre G7-landene – Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Japan og Canada – kommer til å bekrefte at de fortsatt overholder Parisavtalen. Trump-regjeringen jobber imidlertid fortsatt med å finne ut hvordan den skal forholde seg til klimaavtalen.

Regjeringen i USA lovet opprinnelig at en avgjørelse skulle tas før G7-møtet, men tidspunktet er blitt utsatt. Også flere møter om saken i Det hvite hus er blitt utsatt de siste månedene.

I valgkampen i USA i fjor lovet Trump å «kansellere» Parisavtalen. Etter at han ble president, har han fjernet en rekke amerikanske klimatiltak – men Trump-regjeringens uttalelser om Parisavtalen har vært sprikende.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60 Min
Publisert: