Fredag signerte USAs president Donald Trump en presidentordre om omfattende endringer i landets utlendingspolitikk.

Her går Trump blant annet inn for at det i 90 dager ikke skal skrives ut nye visum til land med «terrorbekymringer». 

Hvilke land dette gjelder er foreløpig ikke spesifisert. Et tidligere lekket utkast nevner imidlertid Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen.

Nå er it-giganten Google bekymret for at vedtaket skal ramme selskapets ansatte, skriver Bloomberg.

Sendte ut skriv

Ifølge nettstedet reagerte Googles administrerende direktør Sundar Pichai raskt på nyheten om innholdet i presidentordren. 

Pichai sendte ut et skriv til sine ansatte hvor han opplyste at mer enn hundre av dem rammes av vedtaket.

Medarbeiderne som per tidspunkt befinner seg i utlandet, skal ha blitt bedt om å returnere til USA så raskt som mulig.

- Det er smertefullt å se våre kolleger bli rammet av denne bestemmelsen, fremgår det av skrivet, som Pichai også sendte til Bloomberg.

Facebook-sjef bekymret

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har også uttrykket bekymring over Trumps planer.

– Som mange andre er jeg bekymret for konsekvensene av den nye presidentordren. Vi må holde landet trygt, men vi bør gjøre det gjennom å legge hovedvekten på folkene som faktisk utgjør en trussel, skriver han på sin Facebook-side.

Zuckerberg viser til at besteforeldrene hans kom fra Tyskland, Østerrike og Polen og at konas foreldre var flyktninger fra Kina og Vietnam.

– USA er et land av immigranter, og vi bør være stolte av det, skriver han, og ber om at dørene holdes åpne «for flyktninger og de som trenger hjelp». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.