SULTEN. En uidentifisert spiller fra fotballaget Clemson Tigers har forsynt seg grundig fra Trumps gedigne «shutdown smorgasbord» til ære for seierherrene i den amerikanske universitetsturneringen i fotball.
SULTEN. En uidentifisert spiller fra fotballaget Clemson Tigers har forsynt seg grundig fra Trumps gedigne «shutdown smorgasbord» til ære for seierherrene i den amerikanske universitetsturneringen i fotball. (Foto: Joshua Roberts/Reuters/NTB Scanpix)

– Vi har besøk av noen svært store personer, som liker å spise, fortalte Trump bak det amerikanske medier kaller et gigantisk «shutdown smorgasbord» i residensens ærverdige State Dining Room. Traktementet besto av mer enn 300 hamburgere, en del kvadratmeter pizza og «mye, mye pommes frites» anrettet på det fineste dekketøy presidentboligen kan fremskaffe.

– Dette er nok favorittmaten deres. Jeg liker det selv, brummet presidenten i skjæret fra forgylte kandelabre.

ENNÅ PÅ JOBB. Store deler av staben i presidentens husholdning er permittert som følge av at deler av USAs statsapparat er stengt. Det ble mer enn nok å gjøre for de gjenværende. På middagens deltok også politikere og andre VIP-er.
ENNÅ PÅ JOBB. Store deler av staben i presidentens husholdning er permittert som følge av at deler av USAs statsapparat er stengt. Det ble mer enn nok å gjøre for de gjenværende. På middagens deltok også politikere og andre VIP-er. (Foto: Joshua Roberts/Reuters/NTB Scanpix)

– Hvis det er amerikansk, så liker jeg det. Alt er amerikansk, storartet amerikansk mat.

Det er tradisjon at vinnerlaget fra den årlige universitetsturneringen i amerikansk fotball blir invitert på middag i Det hvite hus. Men med mye av kjøkkenstaben permittert som følge av at statsapparatet er delvis stengt, så det stygt ut for serveringen i år – helt til Trump fikk en lys idé. Etter noen til telefoner til fastfood-leverandører som MacDonalds, Burger King og Wendy’s, ble fotballmiddagen reddet med catering.

Trevor Lawrence, quarterback i Clemson Tigers, fikk seg også en matbit. Senere hyllet Trump sine gjester for å ha spist mer enn noen andre tidligere. – Dere inspirerer Amerika, erklærte presidenten.
Trevor Lawrence, quarterback i Clemson Tigers, fikk seg også en matbit. Senere hyllet Trump sine gjester for å ha spist mer enn noen andre tidligere. – Dere inspirerer Amerika, erklærte presidenten. (Foto: Joshua Roberts/Reuters/NTB Scanpix)

Hverken Trump eller hans talspersoner gjorde noen hemmelighet av at presidenten spanderte av egen lomme, og forsømte heller ikke anledningen til å servere litt politisk flesk til maten.

– Siden demokratene nekter å forhandle om våre grensers sikkerhet, er mye av staben i Det hvite hus permittert. Så presidenten betaler personlig for at arrangementet blir holdt med litt av alles favorittmat, sa pressemedarbeider Hogan Gidley til CNN.

Til amerikanske medier ga Trump uttrykk for at han var spent på hvor mye av maten som ville bli spist opp. Det må ha vært en hel del, for senere på kvelden hyllet han gjestene «som har spist mer enn noen andre før»:

SØLVFAT. Elegant anretning av hamburgere på de fineste brett presidentboligen kan by på.
SØLVFAT. Elegant anretning av hamburgere på de fineste brett presidentboligen kan by på. (Foto: Saul Loeb/AFP/NTB Scanpix)

– Dere inspirerer Amerika, sa Trump.

Etegildet ble bivånet av kongresspolitikere fra delstaten Sør-Carolina, der Clemson-universitetet ligger. Til stede var også finansminister Steven Mnuchin og flere personer som vikarierer for folk Trump har kvittet seg med eller som har forlatt ham – den fungerende justisministeren, den fungerende forsvarsministeren og den fungerende stabssjefen. Det er uklart om det ble mat igjen til dem.

Det var andre gang Clemson Tigers var invitert til presidentboligen, for de vant turneringen også i 2016. Det var også første gang et idrettslag var invitert til et slikt arrangement siden Trump avlyste en middag for Philadelphia Eagles, i raseri over at enkelte spillere i National Football League hadde knelt demonstrativt på banen i protest mot politivold mot ikke-hvite amerikanere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

AMERICA FIRST. Den fineste fast-food ble satt frem da president Trump inviterte seierrike fotballspillere på middag i en presidentbolig der kokkene er permittert. -Hvis det er amerikansk, så liker jeg det, sa Trump selv.
AMERICA FIRST. Den fineste fast-food ble satt frem da president Trump inviterte seierrike fotballspillere på middag i en presidentbolig der kokkene er permittert. -Hvis det er amerikansk, så liker jeg det, sa Trump selv. (Foto: Joshua Roberts/Reuters/NTB Scanpix)
DNs Kjetil Wiedswang om brexit: Sannsynlig at de utsetter utsettelsen
DNs Kjetil Wiedswang og tidligere Høyreleder Jan Petersen om kveldens avstemning i parlamentet.
04:48
Publisert: