Før valget betegnet Bornstein den da 70 år gamle forretningsmannens helsetilstand som «forbausende fortreffelig».

– Dersom Trump blir valgt kan jeg fastslå at han uten tvil vil være den sunneste personen som noen gang er valgt som president, het det i legeerklæringen fra Bornstein. Men i et intervju med den amerikanske TV-kanalen tirsdag sier han det var presidentens egne ord.

Han har tidligere innrømmet at han noterte noen setninger i hastverk. Nå sier Bornstein at Trump dikterte erklæringen mens han og hans kone kjørte gjennom Central Park.

Stilt spørsmål

– Trump dikterte brevet og jeg sa hva han ikke kunne ha med. Deretter kom de å hentet brevet i 16-tiden, sier Bornstein.

I januar 2018 var presidenten inne til sin første offisielle helsesjekk som president, og hans nye fastlege betegnet helsen hans som «utmerket».

Flere eksperter har det siste året stilt spørsmål ved Trumps mentale helse, noe også en rekke av presidentens medarbeidere gjør i boken «Fire and Fury: Inside the Trump White House».

Trump har tatt til motmæle mot boka og beskriver seg selv som et mentalt stabilt geni.(Vilkår)

Slik blir du en raskere løper
Trener du mot en 10 kilometer, en maraton, eller vil du bare bli en bedre løper? Advokatfullmektig og tidligere mellom- og langdistanseløper Ingeborg Kristine Lind gir deg sine tips til styrkeøvelser og treningsøkter.
04:10
Publisert: