En dommer i delstaten Hawaii konkluderte i juli med at også besteforeldre og søskenbarn må ha rett til å besøke familien sin i USA og dermed unntas fra president Donald Trumps innreiseforbud. Trump-administrasjonen anket kjennelsen umiddelbart. Torsdag ble anken avvist av tre dommere i en ankedomstol i San Francisco.

Justisdepartementet har allerede gjort det klart at også denne kjennelsen vil bli anket.

- Vil gå tilbake til høyesterett

– Høyesterett har involvert seg for å korrigere avgjørelser i lavere rettsinstanser tidligere, og vi vil nå gå tilbake til høyesterett for å opprettholde plikten vi har til å beskytte nasjonen, heter det i en uttalelse fra departementet.

Det tar vanligvis 52 dager før kjennelser fra ankebehandlinger lik den i California trer i kraft, men i dette tilfellet sier retten at mange flyktninger vil bli påvirket av en slik forsinkelse. Den besluttet dermed at avgjørelsen er gyldig innen fem dager.

Det nye reiseforbudet omfatter de samme landene som før, med unntak av Irak. Det innebærer at nye visumsøknader fra borgere fra Iran, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen vil bli avvist i 90 dager.(Vilkår)

Nå er de her snart: Selvkjørende busser klare for norske veier
De selvkjørende bussene er her allerede. Fra nyttår blir det også lov å sette dem i drift.
01:41
Publisert: