Avisa skriver at det skal ha skjedd om bord på Air Force One 8. juli på vei hjem fra G20-møtet i Tyskland. I uttalelsen han dikterte og som Donald Trump jr. kom med, het det at møtet i juni 2016 dreide seg om et program for adopterte russiske barn og ikke hadde noe med seniors valgkamp å gjøre.

Men i juli vedgikk sønnen at han var blitt lovet ødeleggende informasjon om Hillary Clinton som en del av russiske myndigheters innsats for å hjelpe farens valgkamp.

Flere av Trumps rådgivere skal nå frykte at den dikterte uttalelsen knytter ham direkte til saken og gjør ham sårbar for påstander om at han forsøkte å dekke over møtets egentlige formål.

– Dette var unødvendig. Nå kan noen påstå at han er den som prøvde å villede. Noen kan argumentere at presidenten sier at han ikke ønsker å si hele sannheten, sier en av presidentens rådgivere som ikke vil stå fram med navn.

Sololøp

Samme rådgiver mener dette tyder på at Trump i økende grad kjører et sololøp der han opptrer som både sin egen advokat, strateg og kommunikasjonsrådgiver.

– Han nekter å holde seg i ro. Han tror ikke han er i noen juridisk fare, så han ser bare på dette som et politisk problem han kommer til løse på egen hånd, sier kilden.

En av Trump advokater, Jay Sekulow, ga avisa følgende svar på en rekke spørsmål de stilte: «Bortsett fra å være helt uten betydning, er disse karakteristikkene feilinformerte, unøyaktige og uten relevans.»

Kelly på banen

Med henvisning til kilder som kjenner til det som har foregått i kulissene rundt det betente møtet, skriver avisa at Trumps juridiske team planla å presentere møtet som et forsøk fra demokratene på å involvere Trump jr. og dermed Trump selv, som da var den mest sannsynlige republikanske presidentkandidaten.

Avisa kommer med oppslaget samme dag som John Kelly, som til nå har vært minister for innenlands sikkerhet, overtok som ny stabssjef i Det hvite hus. Beskyldninger om lekkasjer har lenge satt sitt preg på administrasjonen Kelly nå skal lede.(Vilkår)

Har Kim (32) kommet i bedre form av elsykling?
Episode 2: Påmelding. DN følger Kim Finseth (32) gjennom ett år mens han trener seg opp til Birkebeinerrittet 2017 - på elsykkel.
05:13
Publisert:
Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: