Toppsjef Brian Krzanich i prosessorprodusenten Intel ble sent mandag kveld amerikansk tid den tredje toppsjefen som i løpet av det siste døgnet har trukket seg fra Donald Trumps ekspertråd for industrien.

Tidligere på dagen mandag trakk både Kevin Plank, som er toppsjef i sportsutstyrsprodusenten Under Armour, og Kenneth Frazier, toppsjef i legemiddelgiganten Merck, seg fra Trumps industriråd.

Alle tre trekker seg etter at Trump har fått kraftig kritikk for håndteringen av hendelsene i Charlottesville i delstaten Virginia i helgen. Nasjonalister og nynazister samlet seg til demonstrasjoner i byen lørdag. Under en motdemonstrasjon ble en kvinne kjørt ned og drept og 19 personer ble skadet da en bil kjørte inn i folkemengden.

Da Trump senere på kvelden snakket om hendelsen, klandret han «mange sider». Først mandag kveld gikk han offentlig ut og tok avstand fra spesifikke grupperinger, som Ku Klux Klan, nynazister og «white supremacists», som deltok i demonstrasjonene lørdag.

Til motangrep mot Merck

Trump tok imidlertid kraftig til motmæle tidligere på dagen mandag, da det ble kjent at Kenneth Frazier, trakk seg fra presidentens råd av næringslivstopper. 

På Twitter skrev Trump at Frazier etter å ha trukket seg fra rådet nå vil ha mer tid til å «senke blodprisene på legemidler». Han fulgte også opp i en ny melding med å hevde at Merck flytter selskapets arbeidsplasser ut av USA. 

De tre toppsjefene som mandag trakk seg fra industrirådet er ikke de første som vender Trump ryggen. 

Tidligere i år trakk Tesla-sjef Elon Musk og Disney-sjef Bob Iger seg fra strategi- og politikkrådet, som er det andre av to Trump-råd som består av toppfolk fra næringslivet. De to trakk seg etter at Trump gikk ut og sa at han ville trekke USA ut av Parisavtalen.

Tidligere Uber-sjef Travis Kalanick sluttet i strategirådet allerede i februar, etter at Trump forsøkte å innføre innreiseforbudet gjennom en presidentordre.(Vilkår)

Kim Jong-un orientert om plan for Guam-angrep
Siv Jensen lager middag til kollegene sine
Omtrent en gang i uka lager finansminister Siv Jensen middag til kollegene sine. Hun liker å lage nye ting og mener oppskrifter er til for å brytes.
01:40
Publisert: