–Tidligere i dag ringte president Trump meg og informerte om at han gir direktør Comey sparken. Jeg sa til presidenten, «Herr president, med all respekt, du gjør en stor feil», sier Schumer til journalister tirsdag kveld lokal tid.

Demokraten stiller spørsmål ved om avskjedigelsen har sammenheng med at etterforskningen «kom for tett på» for presidenten.

–Denne etterforskningen må ledes så langt unna Det hvite hus som mulig, og lengst mulig unna noen Trump har utnevnt, sier han videre.

Vil at spesialkomité skal etterforske

Republikaner-veteranen John McCain sier Kongressen må nedsette en spesialkomité for å etterforske Russlands innblanding i fjorårets presidentvalg. Trumps avgjørelse om å fjerne Comey «bekrefter bare behovet og nødvendigheten av en slik komité», sier han.

Andre demokrater krever også at en uavhengig kommisjon eller aktor skal etterforske de mulige forbindelsene mellom Trumps valgkamp og Russland. 

Senator Kamala Harris skriver at man ikke kan vente med å igangsette en uavhengig etterforskning.

–Jeg har sagt det før og sier det igjen, vi må ha en spesialaktor til å holde kontroll over FBIs Russland-etterforskning.

Dick Durbin, demokratenes «nummer to» i Senatet, sier han avventer informasjon fra Det hvite hus om etterforskningen kommer til å fortsette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert: