To anonyme kilder har bekreftet overfor NBC News at Sessions er hentet inn som justisminister i den påtroppende presidentens regjering.

Alabama-senatoren var i februar den første sittende senatoren som ga sin støtte til Trumps valgkamp. Session var også nevnt som en mulig visepresidentkandidat for den påtroppende presidenten.

Forventet at Sessions godtar tilbudet

Også The New York Times melder at Trump har tilbudt den konservative sørstats-senatoren justisministerjobben.

Ifølge Wall Street Journal, som også melder at Sessions er blitt tilbudt jobben, er det forventet at Sessions godtar tilbudet. Mandag fortalte han reportere at han ville vært beæret dersom han ble vurdert for jobben, men at det er en avgjørelse Trump må ta. 

I 1986 ble Sessions nominert av Ronald Reagan til stillingen som føderal dommer, men Senatet avslo Sessions på grunn av anklager om rasistiske uttalelser. Senere har Sessions beklaget noen av uttalelsene. 

Nøkkelspillere i Det hvite hus

Tidligere etterretningssjef Michael Flynn har ifølge nyhetsbyrået AP takket ja til jobben som nasjonal sikkerhetsrådgiver for Trump. Den tidligere etterretningssjefen er registrert demokrat.

Søndag utpekte Donald Trump to av sine nøkkelspillere i Det hvite hus. 

Som sjefstrateg har Trump valgt Stephen Bannon, mens advokaten Reince Priebus vil være den nye presidentens stabsleder. Denne rollen anses av mange som den viktigste i Det hvite hus nest etter presidenten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.