Washington Post, Wall Street Journal og ABC News melder at USAs justisminister Jeff Sessions skal ha vært villig til å forlate ministerposten på grunn av et stadig mer anstrengt forhold til president Donald J. Trump.

Ifølge Washington Post, som viser til kilder i Det hvite hus med kjennskap til saken, skal forholdet mellom de to ha blitt svært anstrengt etter at Sessions, kun kort tid etter at han ble innsatt som minister, erklærte seg inhabil i alle saker som omhandlet etterforskningen av Trump-kampanjens eventuelle forbindelser til Russland.

Session erklærte seg inhabil en dag etter at det ble kjent at han i løpet av valgkampen hadde to møter med Russlands ambassadør i USA, Sergej Kisljak.

Trump skal ha fått vite om beslutningen bare kort tid før Sessions holdt en pressekonferanse.

Trump mener ifølge Washington Posts kilder også at visejustisminister Rod J. Rosensteins beslutning om å utnevne tidligere FBI-direktør Robert S. Mueller som spesialetterforsker med ansvar for Russland-saken er en konsekvens av at justisministeren har erklært seg inhabil i sakskomplekset.

Trump skal også være frustrert på grunn av problemene som innreiseforbudet har møtt i det amerikanske rettsvesenet.

Det er ifølge Washington Post uklart nøyaktig på hvilket tidspunkt Sessions skal ha sagt seg villig til å gå av.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På klokkemessen snakker ingen om Apple Watch
De tradisjonelle klokkeprodusentene blir utfordret av elektronikkbransjen om å lage smartere produkter. Vi har snakket med fire produsenter som har hver sin tilnærming til hvordan klassiske ut kan bli «smartere».
03:11
Publisert: