I et intervju med den amerikanske fjernsynsstasjonen ABC, som vil bli publisert søndag kveld, sier Biden at han vil lytte til vitenskapsfolk og om nødvendig stenge ned samfunnet for å hindre spredning av viruset.

– Jeg er forberedt på å gjøre hva det måtte være for å redde liv fordi for landet kan ikke gå videre før vi kontrollerer viruset, sier Biden ifølge Financial Times.

– Det har vært en fundamental feil med tankegangen til Trump-administrasjonen fra starten av. Når hensikten er å få landet opp igjen, økonomien til å vokse og få folk i arbeid, så må du fikse viruset.

På spørsmålet om har er villig til å ta en ny nedstenging hvis vitenskapsfolk anbefaler det, svarer Biden:

– Jeg vil stenge det ned. Jeg vil lytte til vitenskapsfolkene, sier Biden i intervjuet.

I USA har tiltakene variert fra stat til stat. Flere stater som New York og Ohio har satt gjenåpningen på vent, ifølge New York Times.

Mange stater har hatt en smitteøkning i august. Flere stater har gjeninnført restriksjoner på barer og restauranter for å unngå en ny smittebølge.

USA har hatt det høyeste dødstallet i verden med 167.000 døde, ifølge Financial Times.

USAs president Donald Trump antyder lørdag at ansatte ved den statlige etaten Food and Drug Administration (FDA) prøver å forhindre at resultater av vaksineforskning mot korona kommer ut før presidentvalget i november.

– Den dype staten «the deep state», eller noen, hos FDA gjør det veldig vanskelig for legemiddelselskapene å få folk til å teste vaksiner og medisin. Det håper åpenbart på å utsette resultatene til etter 3. november. Må fokusere på tempo, og å redde liv, skriver presidenten på Twitter lørdag.

«The deep state» er en konspirasjonsteori og kan bli brukt til å beskrive ansatte i statlige etater som manipulerer det politiske systemet mot regjeringens eller presidentens interesser.

Reuters skrev forrige uke at Peter Marks, direktør for Biologics Evaluation and Research i FDA, har sverget å gå av dersom Trump-administrasjonen godkjenner en vaksine mot koronavirus før den er bevist trygg og effektiv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.