Donald Trump har gjort det vesentlig bedre i solstaten Florida enn meningsmålingene viste på forhånd. Når 93 prosent av stemmene er talt opp – klokken 03.10 norsk tid – har Trump 51 prosent av stemmene i Florida, og Joe Biden har 48 prosent.

I dagene frem mot valget har snittet av meningsmålinger vist to-tre prosentpoeng ledelse til Biden i Florida, ifølge The New York Times. Avstanden til Trump falt i de to siste ukene før valget.

Velgere i New York samlet på utestedet Parklife i Brooklyn.
Velgere i New York samlet på utestedet Parklife i Brooklyn. (Foto: Per Thrana)

Én Trump-stat er én shot

På en uteservering i Brooklyn i New York var mange mennesker samlet tirsdag kveld lokal tid for å følge opptellingen, og var spesielt nysgjerrig på utviklingen i Florida.

– Min «gut feeling» er at Trump vinner, selv om jeg ikke liker det, sier Westley Ciaramella, som drikker øl og ser på valgsendingen til CNN i Brooklyn.

Vennene tar en shot hver gang Trump vinner en stat – og tidligere på kvelden har Trump vunnet stater som Kentucky, Virginia og Tennessee.

– Taper Biden i Florida og Pennsylvania, kan det være kjørt. Jeg tror personlig at Biden aldri har funnet tonen ed latiovelgerne i Florida, og det er problemet, sier Ciaramella.

Vennegjeng er samlet i Brooklyn i New York for å se valgsendingene natt til onsdag. Fra venstre: Mandy Blood, Westley Ciaramella, Dougel Grimes og  Jessica Ruby.
Vennegjeng er samlet i Brooklyn i New York for å se valgsendingene natt til onsdag. Fra venstre: Mandy Blood, Westley Ciaramella, Dougel Grimes og Jessica Ruby. (Foto: Per Thrana)

– Men det er likevel ganske tett løp. Noen steder i Florida har Biden gjort det bedre enn Hillary Clinton gjorde for fire år siden.

Cubanere velger Trump

Slaget om Florida har stått i det klart største valgområdet rundt storbyen Miami i sør, der det blant annet er en stor gruppe med eksilcubanere. Republikanere generelt – og Trump spesielt – har lenge stått sterkt blant disse velgerne. I Miami har Biden en langt dårligere oppslutning enn Hillary Clinton fikk i 2016 – da Clinton også tapte Florida.

Det demokratiske partiet har fått bekymringsmeldinger fra bakken i Florida om at nøkkelvelgere er vanskelige å vinne frem til, skrev Politico for noen dager siden. Det er blant annet blant eksilcubanere at Biden har fått en svakere oppslutning, meldte CNN og flere tv-kanaler i natt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.