Republikanernes landsmøte sparkes i gang mandag kveld, og vil dominere nyhetsbildet hele uken.

President Trump og familien Trump vil også dominere fra talerstolen, der både førstedamen Melania Trump og tre av hans barn skal snakke, i tillegg til en rekke lojale partifeller.

Slik snakker Trump om Kamala Harris: – Hun var slem på et nivå som bare var grusomt
– Hun var mitt førstevalg, så vi får se hvordan hun vil fungere.
01:36
Publisert:

Men på grunn av koronasmitten får ikke Trump støtte fra et jublende publikum, slik han liker, og det er knyttet spenning til hvordan han vil takle dette.

Opptakten til landsmøtet har ikke vært den beste for Trump. På demokratenes landsmøte sist uke holdt Joe Biden en tale som til og med Trumps lojale tv-kanalen Fox beskrev som overbevisende. I helgen ble opptak fra hans storesøster Maryanne Trump Berry offentliggjort, der hun blant annet beskriver broren som en ondsinnet løgner som kun bryr seg om seg selv.

«Who cares», var i helgen Trumps eneste kommentar til opptakene.

Mer populær blant hvite velgere

På meningsmålingene får nå Trump en oppslutning på i snitt 41 prosent, rundt ni prosentpoeng bak Biden, som også leder i de aller fleste såkalte vippestatene.

Trump avviser dette, senest på Twitter søndag, og han viser stadig til det han beskriver som egne interne målinger. Målinger som aldri er blitt offentliggjort, og derfor ikke kan verifiseres.

Men Trump kan faktisk hente ut noen lyspunkter fra de ellers dårlige målingene, ifølge The Wall Street Journal (WSJ).

På denne tiden for fire år siden var Trump omtrent ni prosentpoeng bak Hillary Clinton på de nasjonale målingene. Han endte med å vinne valget, selv om han fikk over tre millioner færre stemmer enn Clinton.

Trumps niese: – Han er en skjør narsissist
Utdrag fra Mary Trumps bok om sin onkel forteller om en skjør narsissist som jukset på eksamen. Boken er ute 14. juli.
00:25
Publisert:

En ny undersøkelse utført av WSJ og NBC viser at Trump nå er mer populær blant hvite velgere enn for fire år siden. Halvparten av hvite velgere har i dag et positivt syn på Trump, mens 35 prosent av hvite hadde et positivt syn og 54 prosent et negativt syn på ham i 2016. 70 prosent av velgerne i USA er hvite.

Andelen av alle velgerne som har et negativt syn på Trump mot et positivt syn er i dag mindre enn for fire år siden, 12 prosent i dag mot 33 prosent i 2016.

Blant hispanics, den største minoriteten i USA, sier nå 31 prosent at de vil stemme på Trump, mot 28 prosent i 2016.

Blant velgere som ikke har bestemt seg, tilsvarende 13 prosent av velgerne, har 22 prosent et positivt syn på Trump, mot 11 prosent ser positivt på Biden. Et flertall av disse velgerne ønsker også at republikanerne får flertall i Kongressen mot demokratene, 42 prosent mot 25 prosent.

Mener Trump bedre skikket enn Biden til å fikse økonomien

Tross koronakrisen er det fortsatt et flertall av velgerne som mener Trump er bedre skikket enn Biden til å fikse økonomien, 48 prosent for Trump mot 38 prosent for Biden.

Men Trump har en enormt lang vei å gå hvis han skal ha håp om å vinne valget. Han har blant annet mistet mye støtte i forstedene, og delvis i rurale strøk, og han har mistet oppslutning blant kvinner og han har liten støtte blant minoritetene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.