Telefonsamtalen mellom USAs president og Volodymyr Zelenskyj er sentral i riksrettssaken mot Trump, som anklages for å ha brukt militærhjelpen som pressmiddel for å få den ukrainske presidenten til å granske Joe Biden og sønnen for korrupsjon.

Trump har erkjent at Biden var tema under samtalen med Zelenskyj 25. juli i år.

91 minutter

Organisasjonen Center for Public Integrity i USA har fått tilgang til interne eposter som viser at Pentagon 91 minutter etter samtalen fikk ordre om å holde tilbake 3,6 milliarder kroner i militærstøtte til Ukraina.

– Gitt hvor sensitivt dette er, hadde jeg satt pris på om denne informasjonen bare når dem som trenger å få den, heter det i en av epostene, signert Michael Duffy ved budsjettkontoret i Det hvite hus.

Trump-administrasjonen har tidligere hevdet at beslutningen om å holde tilbake militærhjelpen til Ukraina ble tatt to uker før Trumps telefonsamtale med Zelenskyj.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.