– Jeg er i en prosess hvor jeg intervjuer noen veldig flotte mennesker til å bli ny stabssjef i Det hvite hus. Falske nyheter har med sikkerhet sagt at det var Nick Ayers, en spektakulær person som alltid vil være med i MAGA-teamet (Make America Great Again). Jeg skal snart ta en beslutning!, skriver Trump på Twitter søndag kveld.

Ayers meldte søndag på Twitter at han forlater Det hvite hus på nyåret, og at han skal hjelpe Trump-administrasjonen på utsiden.

Mannen som i dag er stabssjef for visepresident Mike Pence, har blitt ansett som den soleklare favoritten til å ta over når Trumps stabssjef John Kelly går av på nyåret.

Fire kandidater

Ifølge nyhetsbyrået AP klarte ikke Trump og Ayers å bli enige om hvor lenge han skulle ha jobben. Samtalene skal ha foregått over flere måneder.

Trump ønsker at hans nye stabssjef skal sitte i stillingen gjennom valgkampen i 2020.

En kilde nær presidenten sier Trump nå vurderer fire kandidater til stillingen, deriblant Mick Mulvaney, som er budsjettsjef ved Office of Management and Budget (OMB), ifølge nyhetsbyrået AP. Også Mark Meadows, et republikansk kongressmedlem fra North Carolina, nevnes som kandidat.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Snart innspurt i avgjørende klimaforhandlinger i Polen: Dette må du vite
DNs politiske redaktør Kjetil Alstadheim gir deg bakteppet.
00:00
Publisert: