Problemet med et møte på tomannshånd er at dialogpartneren etterpå kan påstå at noe annet er sagt enn det som faktisk ble sagt og dermed skape tvil om resultatet.

– Dårlig idé. Jeg kan se for meg at Trump gir mye uten å få noe særlig tilbake, sier Paul Haenle. som var Kina-ekspert i det nasjonale sikkerhetsrådet under George W. Bush og Barack Obama.

Tidligere general Barry McCaffrey er enig og kaller møtet på tomannshånd «en uakseptabel fare for amerikansk nasjonal sikkerhet».

Brukte Twitter

McCaffrey benyttet seg av Twitter for å be utenriksminister Mike Pompeo og forsvarsminister Jim Mattis om å motsette seg et møte mellom de to lederne alene.

Han skriver at det nasjonale sikkerhetsrådet burde hatt et skriftlig referat av all kommunikasjon med Kim, som han kaller en brutal diktator med atomvåpen.

Trump og Kim møttes tirsdag morgen på tomannshånd, kun med sine personlige tolker til stede. Det første møtet varte i nesten tre kvarter.(Vilkår)

Økonomiguruene om: Donald Trump, Kim Jong Un, Twitter og toppmøter.
Harald Magnus Andreassen og Peter Hermanrud forteller om sine forventninger til nattens toppmøte mellom Kim Jong Un og Donald Trump.
02:23
Publisert: