Ifølge nyhetsbyrået AFP kan det være et signal om at partene nærmer seg en løsning i handelskrigen.

Trump og Liu, som også er Kinas fremste forhandler i handelsspørsmål handel, skal møtes i Det hvite hus torsdag formiddag lokal tid, ifølge presidentens kalender.

Etter forhandlingene i Beijing forrige uke sa Trump at partene var nær en enighet, men at han kun vil akseptere en «storartet avtale».

Startet med økt toll

Konflikten startet da Trump i fjor hevet tollen på kinesiske importvarer med den begrunnelse at Kina stjeler eller presser utenlandske selskaper til å dele teknologi og patenter. Det har rammet handel av alt fra soyabønner til medisinsk utstyr.

Partene har ennå ikke blitt enige om noe, men eksperter på internasjonal handel venter i det minste en foreløpig avtale i løpet av noen uker eller måneder.

De tror likevel ikke at kjernekonfliktene blir løst med det første.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.