– Denne morgenen går det veldig bra med presidenten, sa Sean Conely under pressekonferansen.

Bildet – som er sendt ut av Det hvite hus selv – viser Donald Trump som jobber fra Walter Reed militærsykehus, der han for tiden er innlagt med koronasmitte. Bildet ble sendt ut etter at Trumps stabssjef sådde tvil om helsetilstanden til presidenten.
Bildet – som er sendt ut av Det hvite hus selv – viser Donald Trump som jobber fra Walter Reed militærsykehus, der han for tiden er innlagt med koronasmitte. Bildet ble sendt ut etter at Trumps stabssjef sådde tvil om helsetilstanden til presidenten. (Foto: Det hvite hus/Reuters/NTB)

Presidenten skal ha vært feberfri de siste 24 timene, og har ikke behov for oksygen.

Han benyttet også anledningen til å takke for all omtanke og støtte på vegne av presidenten.

Trump skal være i godt humør, og ha uttalt at han føler seg klar til å dra hjem allerede.

På spørsmål om hvilke faktorer som eventuelt gjør at Trump har risiko for kraftige symptomer, svarte Conely at Trump er 74 år, og «noe overvektig».

Legeteamet ville ikke svare på når Trump sist avla en negativ koronatest.

Meadows sa at tilstanden var bekymringsfull

Kort tid etter pressekonferansen oppsto det imidlertid rabalder, da en anonym kilde «med kjennskap til presidentens helse», uttalte følgende:

«Presidentens tilstand de siste 24 timene har vært svært bekymringsfull, og de neste 48 timene vil være kritiske med tanke på pleien. Vi er fremdeles ikke i rute med en full bedring.»

Joe Biden: – Du bruker maske for å beskytte personen ved siden av deg!
Presidentkandidat Joe Biden oppfordret sterkt til maskebruk og vil ikke gå til angrep på koronasyke president Donald Trump.
01:25
Publisert:

Lørdag kveld norsk tid ble det klart at den anonyme kilden var stabssjef Mark Meadows ved Det hvite hus.

Uttalelsen ble gitt fra Det hvite hus-representanter til gruppen av tv- og avisreportere som utgjør den såkalte «poolen», en gruppe der reportere fra ulike mediehus veksler på å følge presidenten på reiser og ellers.

Flere av reporterne i presidentpoolen har lagt ut kilde-uttalelsene, og det har skapt mange reaksjoner på nettet blant politiske reportere at Det hvite hus-poolen får det stikk motsatte budskapet enn det som var budskapet på den nyss avholdte pressekonferansen.

Litt etter klokken 19.00 norsk tid, siterte nyhetsbyrået AP en anonym kilde på at Trump skal ha fått okysgentilførsel i Det hvite hus fredag, før han ble sendt til sykehus.

Rådgiver ble smittet

Det var fredag det ble klart at USAs president Donald Trump, samt hans kone Melania, er bekreftet smittet av koronaviruset.

Trump ble påvist smittet etter at hans talskvinne Hope Hicks ble bekreftet smittet torsdag. I ettertid har det hersket forvirring rundt hvilke grep presidenten tok da det ble kjent at en av hans nære rådgivere hadde blitt smittet.

– Jeg bruker maske når jeg trenger det
Det sa Trump under presidentdebatten. Nå er han smittet av korona.
00:24
Publisert:

Nettavisen Axios, som er kjent for å ha gode kilder, skriver at også rådgivere ved Det hvite hus er frustrerte over manglende svar på spørsmål knyttet til Trumps smitte.

Det hvite hus har for eksempel ikke svart på spørsmål om hvorfor Trump deltok på et arrangement i delstaten New Jersey på torsdag, etter det ble klart at Hicks var smittet.

– Det har vært mange rykter, men en fullstendig mangel på informasjon fra toppen, sier en anonym ansatt høyt i systemet til nettstedet.

– Ingen kan stole på hva de hører, for det som blir sagt offentlig ser ikke ut til å gi mening.

Nervøs stab

Til vanlig jobber om lag 90 personer som hushjelper, kokker og butlere ved Det hvite hus, men siden koronapandemien brøt ut i mars har bemanningen blitt begrenset til å kun omfatte nødvendig personale.

CNN har snakket med en kilde ved Det hvite hus, som oppgir at staben tar forholdsregler og er forsiktige, men at de er nervøse for smittesituasjonen.

Axios skriver samtidig at flere ansatte har klaget på det de mener er en uforsvarlig holdning knyttet til sosial distansering og bruk av ansiktsmasker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.