USAs president Donald Trump har delt videoen på Twitter.

Den latinamerikanske mannen Luis Bracamontes, en migrant som oppholder seg ulovlig i landet og som er dømt for drapet på to polititjenestemenn, figurerer sentralt i filmen.

– Den ulovlige migranten Luis Bracamontes drepte våre folk, heter det i filmen. Videre legges skylda for at Bracamontes er i landet på Demokratene, helt uten at det presenteres noe bevisgrunnlag eller annen underbygging av påstanden.

– Demokratene lot ham komme inn i landet, og lar ham forbli her, sies det videre, før det vises klipp av migranter i en karavane.

– Hvem andre vil Demokratene slippe inn, spørres det deretter.

– Donald på sitt aller verste

Videoen ser ikke ut til å bli vist på noen av tv-kanalene, men har likevel fått omfattende dekning i på amerikanske kabel-tv-stasjoner.

– Dette er den distraherende, splittende Donald på sitt aller verste, sier Tom Perez, som leder Demokratenes partiapparat.

– Dette er skremselspropaganda, sier han.

Den tidligere lederen av American Conservative Union, Al Cardenas, tvitret sitt svar til Trump:

– Du er den verste sosiale giften som har hjemsøkt vårt land på flere tiår. Denne reklamen, og din fulle støtte til den, fordømmer deg og din fanatiske arv i de amerikanske historiebøkene for alltid, skriver han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske redaktør: —Vi kan få en regjeringskrise som er utløst av KrFs indre krise
Politisk redaktør i DN Kjetil B. Alstadheim forklarer hvorfor det blir vanskelig for Hareide å gå inn i en Støre-ledet regjering, uansett utfallet på fredag.
04:16
Publisert: