– Vi kommer til å bruke alle muligheter i lovverket til å etterforske president Trump, hans forretningstransaksjoner og hans familie, sier demokraten Letitia James til NBC News i sitt første intervju etter at hun ble valgt inn som ny statsadvokat i New York.

Hun tiltrer i januar og varsler i intervjuet en omfattende og bred etterforskning ikke bare mot Trump og hans familie, men også enhver som kan ha brutt loven, så fort hun har kommet seg i orden på kontoret.

Temaer som helt sikkert vil bli gjenstand for etterforskning, er eventuelle lovbrudd knyttet til Trumps eiendomsinteresser i New York, et møte med russiske tjenestemenn i Trump Tower i 2016 og statlige subsidier som Trump har mottatt. Det vil også bli etterforsket hvorvidt Trump har brutt grunnlovens forbud for amerikanske tjenestemenn mot å motta gaver eller godtgjørelser fra en fremmed stats uten godkjennelse fra Kongressen, samt forhold rundt Trump-stiftelsen.

– Vi ønsker å etterforske enhver i hans krets som har brutt loven, sier James.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Franske butikkeiere kan ha tapt over ti milliarder kroner. - Folk nøler med å komme til butikken
00:00
Publisert: