51 prosent av de spurte i en måling utført av Quinnipiac University, publisert tirsdag, mener Trump er rasist. 45 prosent mener han ikke er det.

46 prosent av de spurte hvite velgerne i målingen sier at presidenten er rasist. 50 prosent mener han ikke er det. Når det gjelder de svarte velgerne mener 80 prosent at presidenten er rasist, mens 11 prosent mener ikke det.

Totalt mener flere kvinner enn menn at Trump er en rasist.

1.306 personer deltok i den nasjonale undersøkelsen, som ble holdt mellom 25.- og 28. juli. Feilmarginen er på 3,7 prosent.

Overbevist

Målingen kommer etter at borgerrettsveteranen Elijah Cummings, som er leder for kontrollkomiteen i Representantenes hus, i forrige uke sa at han er overbevist om at Trump er rasist.

Også andre samfunnstopper har kalt ham rasist. Bakgrunnen for saken er Trumps gjentatte utfall mot fire fargede kvinnelige kongressmedlemmer og hyllesten av dem som ropte «send dem hjem» på et valgmøte.

Presidenten avviser kritikken og sa tirsdag at han er «den minst rasistiske personen i verden».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.