Donald Trump er den eldste som noensinne er valgt som president i USA, 70 år gammel slo han Ronald Reagan med et knapt halvår.

Langt inne i normal pensjonsalder ble det i valgkampen stilt spørsmål ved hans fysiske skikkethet. På samme måte som med ett år yngre Hillary Clinton, som Trump hånet for helsen etter at hun hadde et heteslag i valgkampen.

Legeattest med egne ord

Trump banket i 2015 triumferende i bordet en legeattest der det sto at «hans fysiske styrke og utholdenhet er ekstraordinær», at blodtrykket på 110/65 var «forbausende utmerket», hjertet «utmerket» og at han hadde gått ned i vekt. Legeattesten konkluderte med at «Hvis han blir valgt, og det kan jeg slå fast utvetydig, blir Mr. Trump det sunneste mennesket noensinne valgt til presidentembetet».

Legeattesten var underskrevet av Trumps lege gjennom mer enn tre tiår, Harold Bornstein. I september 2016, bare uker før valget, gjentok Bornstein at han hadde skrevet legeattesten, med sine egne ord.

Til CNN sier Bornstein nå at han gjorde ingenting annet enn å signere legeattesten, som han sier ble diktert av Trump selv.

– Han dikterte hele brevet. Jeg skrev ikke brevet, sier Bornstein nå.

Han sier han satt i bilen med sin kone da Trump dikterte brevet, mens han selv fortalte hva han kunne skrive og hva han ikke kunne skrive. Brevet ble plukket opp på hans kontor på ettermiddagen samme dag.

– Det var svart humor, brevet. Det er min type humor. Det er som filmen «Fargo», som tar sannheten og beveger den i en annen retning, sier Bornstein nå.

Forsvunne journaler

Årsaken til Bornsteins kuvending skal være at han er rasende på grunn av en razzia av hans legekontor på Park Avenue på Manhattan i New York.

Bornstein sier Trumps tidligere livvakt Keith Schiller, en advokat fra Trump Organization og en tredje mann i februar i fjor, altså like etter at Trump var tatt i ed som president, tok seg inn i hans legekontorer og tok med seg Trumps legejournal gjennom 35 år.

Bornstein sier i et intervju med tv-kanalen NBC at han følte seg «voldtatt, skrekkslagen og trist» etter tildragelsen. Dette skjedde like etter at Bornstein hadde avslørt til The New York Times at han hadde foreskrevet en medisin til Trump som skulle stimulere hårveksten.

President Donald Trump spiller mye golf, og kjører bil mellom slagene. Her på Turnburry-banen i Skottland.
President Donald Trump spiller mye golf, og kjører bil mellom slagene. Her på Turnburry-banen i Skottland. (Foto: Scott Heppell/AP/NTB Scanpix)

Det hvite hus har ennå ikke kommentert de nye opplysningene fra Bornstein.

Burgere og Cola Light

President Trump er kjent for sin diett bestående av hamburgere og Cola Light. Etter at han flyttet inn har ifølge flere amerikanske medier kjøkkenet i Det hvite hus blitt instruert i å lage hamburgere som er identiske med Big Mac-burgeren fra kjeden McDonald's.

Presidenten driver heller ikke noen form for idrett eller trening, selv om han sier han liker sport og påstår at han i unge år kunne blitt profesjonell baseballspiller.

Trump spiller veldig mye golf og får rikelig med frisk luft. Men han kjører alltid en av de små elektriske golfbilene mellom slagene.

Admiral Ronny Jackson har vært Trumps lege det siste året. Nå er han ute.
Admiral Ronny Jackson har vært Trumps lege det siste året. Nå er han ute. (Foto: Nicholas Kamm/AFP/NTB Scanpix)

De siste ukene er det blitt stilt spørsmål ved legen i Det hvite hus, Ronny Jackson, som også har friskmeldt Trump. Da Trump innstilte Jackson som minister for det store veterandepartementet, kom avsløringene om at Jackson gikk under kallenavnet «Candy Man» for sin rundhåndede omgang med legemidler, og at han ved flere tilfeller hadde vært beruset på jobb.

Jackson trakk kandidaturet til å bli statsråd, og i helgen gikk han også av som sjeflege i Det hvite hus.(Vilkår)

Vårens motorsykler
Geir Andreas Arnestad, daglig leder for AMD Motorsykler AS, viser frem vårens mest solgte motorsykler.
01:07
Publisert: