Det er New York Times som har gått igjennom alle visittene president Donald Trump har gjort til en av sine egne eiendommer siden han overtok presidentskapet.

I løpet av hans 76-dager lange presidentperiode har han 22 dager besøkt minst én av eiendommene.

Trumps tilsynelatende favorittsted er prakteiendommen Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, der han skal møte kinesiske presidenten Xi Jinping i et todagers møte fra torsdag til fredag. Her har han vært 17 ganger.

Han blir ikke Trumps første

Den første helgen i februar – to uker etter innsettelsen – var ifølge New York Times Trumps første utflukt. Da besøkte han Mar-a-Lago, og benyttet samtidig muligheten til å stikke hodet innom Trump International Golf Club flere ganger i løpet av helgen. 

Ti ganger har presidenten besøkt golfklubben i Palm Beach. 

Mar-a-Lago ble bygget i 1924 og var ment som et vinterferiehus for amerikanske presidenter. Det var imidlertid ingen presidenter som ville bruke ferieparadiset. Faktisk var det Trump som kjøpte eiendommen i 1985, og som nå bruker den som USAs 45. president. 
Mar-a-Lago ble bygget i 1924 og var ment som et vinterferiehus for amerikanske presidenter. Det var imidlertid ingen presidenter som ville bruke ferieparadiset. Faktisk var det Trump som kjøpte eiendommen i 1985, og som nå bruker den som USAs 45. president.  (Foto: JOE SKIPPER)

Xi Jinping blir imidlertid ikke det første statsoverhodet som får bli med inn i Trumps feriebolig. 10.–12. februar tok Trump imot Japans statsminister Shinzo Abe og hans kone i Mar-a-Lago. 

Om lørdagen spilte de golf på Trump International Golf Club hvor presidenten har vært 10 ganger siden innsettelsen. 

Fra Obama-tweet til en runde golf

Dette er ikke den eneste golfklubben Trump eier. Han har også lagt ned fire besøk på golfklubben i Washington, D.C, og ett i Jupiter Golf Club, også i Florida. 

Det er ikke bare utenlandske embetsmenn som får bli med Trump rundt i hans feriehus. 

Donald J. Trump har torsdag og fredag besøk av Kinas statsminister Xi Jinping.
Donald J. Trump har torsdag og fredag besøk av Kinas statsminister Xi Jinping. (Foto: Evan Vucci/AP/NTB Scanpix)

 Trumps sjefstrateg Stephen Bannon, justisminister Jeff Sessions, handelsminister Wilbur Ross og flere andre fra Trump-administrasjonen besøkte Mar-a-Lago 3.–5. mars. 

4. mars brukte Trump halve dagen på golfklubben i Palm Beach etter en twitterstorm hvor han anklaget Barack Obama for å ha avlyttet telefonene hans i Trump Tower i Manhattan. 

Etikkeksperter som New York Times har snakket med mener Trumps besøk til eiendommer som er enten eid, driftet eller er merket av Trump Organization gir gratis publisitet for selskapet, og visker ut linjene mellom presidentens familievirksomhet og hans plikter som president. (Vilkår)

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: