Mark Cuban tjente sine første millioner allerede da han var collegestudent og hadde etablert sitt eget selskap.

Midt under dotcomboblen på slutten av 1990-tallet solgt han internettselskapet broadcast.com til Yahoo – med oppgjør i Yahoo-aksjer. Han solgte aksjene i løpet av de neste månedene.

Da Yahoo-aksjen kollapset like etter årtusenskiftet satt han med en velfylt bankkonto på over en milliard dollar. Ifølge Forbes har han en formue på 3,3 milliarder dollar nå – 18 år etter han solgte broadcast.com.

– Trenger bedre ledelse

Han har kritisert Donald Trump utallige ganger siden Trump først erklærte seg som kandidat i 2015. Han har også åpent spurt om Trump er verdt 10 milliarder dollar, slik han selv har påstått – uten å fremlegge dokumentasjon.

I et nytt intervju med CNBC kritiserer han Trump-regjeringen.

– Basert på hva som skjer i Det hvite hus, basert på hva som skjer i landet og i USA trenger vi en bedre ledelse. Jeg tror jeg kan gjøre en bedre jobb, sier han i et intervju med CNBC.

– Er dette noe du vurderer aktivt, blir han spurt.

– Det er en riktig måte å beskrive det på, sier Cuban.

Det er ikke første gang han har luftet tanken om å stille som presidentkandidat. I august gjennomførte Public Policy Polling en meningsmåling hvor Cuban fikk større oppslutning enn Donald Trump.

– Det er ikke en drømmejobb for meg å bli president i USA, sier Cuban.

Han sier i intervjuet at han vil støtte en kandidat han mener kan gjøre en bedre jobb enn ham selv.

– Dette dreier seg ikke bare om å tro at du kan gjøre en bedre jobb. Jeg er ikke klar til å forplikte meg nå, sier Cuban.

Årsaken er også at hans kone ikke støtter ham.

– Hun vil nok skille seg fra meg. Først og fremst er dette en familieproblem mer enn noe annet, sier han.

President nummer 46?

59-åringen eier basketballteamet Dallas Mavericks og er kjent som en av frontfigurene på tv-programmet Shark Tank, hvor entreprenører forsøker å få finansiering fra en gruppe investorer. Han er et svært kjent ansikt i USA – og hos amerikanske velgere.

Tidligere i år stilte han på en basketkamp med nummeret «46» på trøyen. Donald Trump er USAs 45. president.

– Det var for å ha det litt moro med alle. Det er hva jeg gjør. En må kunne ha det litt moro og ikke ta alt for alvorlig, sa han til sportskanalen ESPN.

Han har over 7,5 millioner følgere på Twitter, hvor han kommenterer alt fra politikk og næringsliv til sport og samfunnsspørsmål – ikke ulikt hvordan Trump benytter sosiale medier. I motsetning til Trump ønsker han tilbakemeldinger og en dialog.

«Hva har Donald Trump gjort for å hjelpe folk som sliter med å betale regningene? Dette er et seriøst spørsmål. Jeg setter pris på dine tanker», skriver han i en melding nylig i forbindelse med fremleggelsen av en ny skattelov i USA.

Selv Cuban, som daglig er på Twitter, mener Trump bør tone ned bruken.

– Istedenfor å ta frem mobiltelefonen og twitre – hvorfor ikke lese en bok? Du vet, slappe av litt. Jeg vet dette er galskap å si om presidenten vår, sa Cuban i september.(Vilkår)

Denne vaskebollen ble solgt for over 300 millioner kroner
Auksjonsrekord på Sotheby´s i Hong Kong.
00:30
Publisert: