President Donald Trump kaller den «failing New York Times», og avisen er ved siden av The Washington Post og CNN presidentens foretrukne huggestabber når han skylder på alt som er trist og leit i USA.

Torsdag stiger aksjekursen i The New York Times Company (NYT) med åtte prosent, til snart det høyeste på 12 år, etter knallsterke resultater for tredje kvartal, langt bedre enn analytikerne hadde spådd.

Eierselskapet The New York Times Company hadde et driftsresultat på 25 millioner dollar på en omsetning på over 417 millioner dollar. Resultatet var svakere enn vel 32 millioner dollar i tilsvarende kvartal ifjor, men omsetningen var markant opp fra vel 375 millioner dollar.

Aksjekursen i NYT er opp rundt 43 prosent så langt i år, samtidig som den brede S&P 500-indeksen er såvidt i pluss.

Digital fremgang

NYT melder om fremgang på de fleste områdene. Abonnementsinntektene stiger totalt med 4,5 prosent, særlig drevet av den digitale veksten på vel 18 prosent.

Annonseinntektene stiger også. Her er det annonser digitalt som trekker opp med vel 17 prosent, mens annonseinntektene på papir er nokså stabile med en liten nedgang på 0,7 prosent.

Flere seriøse aviser som driver med undersøkende journalistikk, som The Washington Post, har meldt om økt interesse for dyptpløyende og kritisk journalistikk etter at Donald Trump ble president for to år siden.

NYT er et aksjeselskap notert på New York-børsen. Men avisselskapet kontrolleres nå av femte generasjon fra familien Ochs-Sulzberger, som har eiet avisen siden 1896.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du til London? Da kan det lønne seg å være snar, ifølge valutaekspert
Valutastrateg Kristoffer Lomholt i Danske Bank forteller deg hvor du bør reise.
01:33
Publisert: