Førstedame Melania Trump fyller søndag 50 år, og ektemannen og presidenten begynte søndagen pent med å gratulere henne med dagen på Twitter.

Men utover søndagen har presidenten endret tone, i hvert fall på Twitter. Det begynte med en melding der Donald Trump sier at folk som kjenner ham mener han er den mest hardtarbeidende presidenten i historien, og at ingen har fått gjort mer enn ham på 3,5 år i Det hvite hus. Men at «falske nyhetsmedier» hater dette.

Trump var åpenbart plaget av en historie i The New York Times om sine arbeids- og spisevaner, og han sier han jobber dag og natt, og at han knapt forlater Det hvite hus.

Kort tid etter, tidlig ettermiddag amerikansk tid, startet Trump en tirade på Twitter mot pressen. I flere meldinger krever han at Nobel-komiteen tilbakekaller priser som er gitt til journalister som har jobbet med Trump og Russland.

Trump feilstaver konsekvent prisen som «Noble» – ikke «Nobel» – og det er også mulig at han forveksler Nobel-prisen med Pulitzer-prisen, som er en amerikansk journalistpris. Det deles ikke ut journalistpriser i Nobels navn, så Nobelkomiteene i Stockholm og Oslo har ingen priser å tilbakekalle.

Donald Trump har selv mer enn antydet at han er kvalifisert til Nobels fredspris.

USA nærmer seg søndag én million bekreftede koronasmittede, og 55.000 koronadødsfall. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.