Personer i Trumps overgangsteam og republikanere i Kongressen ser på muligheter for å oppfylle løftet om en grensemur uten at det må vedtas gjennom et lovforslag i Kongressen, sier tjenestemenn torsdag.

Så langt ser det ut til at de vil bruke eksisterende lover om gjerder og annen teknologi for overvåking av grensen i sør. Kongressen vil bli bedt om å sørge for at det settes av nok penger til å drive saken videre, men uten at det fremmes et eget lovforslag om oppføring av en stor, ny grensemur. 

Både tjenestemenn i Kongressen og i overgangsteamet bekrefter den planlagte fremgangsmåten, men ønsker ikke å stå fram med navn. CNN mener det er et løftebrudd dersom Trump ber Kongressen om penger til muren.

– Det vil være et brudd på ett av hans viktigste valgløfter. Trump sa gjentatte ganger at han ville tvinge Mexico til å betale for oppføringen av muren, skriver kanalen.

Donald Trump tvitret fredag at Mexico skulle betale for muren senere.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/817329823374831617

Steve Scalise, en ledende republikaner i Representantenes hus, vil ikke si om Kongressen vil betale for muren, men han deler Trumps ønske.

– Vi vil jobbe sammen med ham for å være sikre på at det blir gjort. Vi ønsker å bygge en mur. Han ønsker å bygge en mur.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.