– Jeg tror riksrett rett og slett kommer til å definere mellomvalget. Det er uunngåelig nå at Demokratene med rette kan ta opp spørsmålet, sier den republikanske politiske strategen og Trump-kritikeren Rob Stutzman til The New York Times.

Kommentaren kommer etter at Trumps tidligere advokat Michael Cohen inngikk avtale med påtalemyndigheten. I en føderal domstol tirsdag sa han at han på vegne av Trump hadde betalt hysj-penger til to kvinner som sier de har hatt sex med Trump.

Samme dag ble Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort kjent skyldig i skattesvindel og banksvindel i en annen domstol.

– Dommen i Manafort-saken er i mine øyne langt fra like bekymringsfull som Cohens avtale med påtalemyndigheten og Cohens forklaring, sier Trumps tidligere rådgiver Michael Caputo.

Trusselen om riksrett rykker stadig nærmere, skriver Politico , med henvisning til en kilde nær Det hvite hus.

– Dette bare understreker viktigheten av mellomvalget og å beholde flertallet i Kongressen, sier den republikanske kilden.

– Hvis Nancy Pelosi blir flertallsleder, vil Donald Trump stå overfor riksrett, legger vedkommende til.

Pelosi, som er demokratenes mindretallsleder, unngår i en uttalelse å nevne ordet riksrett.

– Cohens innrømmelse av å ha betalt hundretusener av dollar i hysj-penger «på ordre fra kandidaten» til å påvirke 2016-valget viser at presidentens påstander om uvitenhet slett ikke stemmer, og setter ham i en enda større juridisk fare, sier Pelosi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.