I New York er føderale og delstatlige etterforskere langt inne i sine egne undersøkelser rundt Trump og folkene i hans omkrets.

Granskere ser blant annet på mulig korrupsjon i presidentens innsettelseskomité for to år siden og på utbetalinger for å få folk til å tie, skandalen som endte med at Trumps advokat Michael Cohen erklærte seg skyldig i valgkamplovbrudd.

– De er høyst reelle og alvorlige. Hvis du er Trump, må dette, på ett vis, føles som en større trussel enn russlandsgranskingen, sier Patrick J. Cotter, en tidligere føderal aktor i New York.

Sivilrettslig granskning

Den delstatlige påtalemyndigheten i New York har nylig startet en sivilrettslig gransking av påstander om at Trump overdrev sin egen formue da han søkte om lån for eiendomsprosjekter og et mislykket forsøk på å kjøpe fotballaget Buffalo Bills. En tilsynsmyndighet skal undersøke om Trump har gitt feilaktige opplysninger til forsikringsselskaper.

Trump har avvist etterforskningene i New York og mener de er politisk motivert. Det punktet kommer han trolig til å gjenta i kjølvannet av Muellers rapport, skriver nyhetsbyrået AP. Søndag konkluderte justisdepartementet med at Mueller etter to år ikke hadde funnet bevis for at Trumps valgkampapparat «konspirerte og koordinerte» med russerne for å påvirke valget i 2016.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har vært på toppen av Mount Everest og i norsk teknogigant. Da klarer kanskje Seven Summits-klatrer Ralph Høibakk (81) denne veggen også?
– Klar over at vi er på en hellende kurve.
02:22
Publisert: